31 augustus bijenmarkt

De bijenmarkt heeft in Drachten een rijke historie.

Al in 1948 kon men het meemaken dat bevlogen imkers over hun hobby vertelden.

Destijds werden er complete bijenvolken verkocht voor prijzen die varieerden van 25 - 30 gulden.

De tijden zijn veranderd, er worden geen bijenvolken meer verkocht, maar men kan nog steeds de imkers horen vertellen over hun prachtige hobby.

De bijenmarkt is nu een verzameling stands geworden met een uiteenlopend assortiment onder andere honing, jams, fruit en non food artikelen.

De bijenvereniging Beetsterzwaag e.o. is aanwezig waarbij u de imkers de oren van het hoofd kunt vragen over allerlei onderwerpen.

Ook kan men de bijenkoningin opzoeken tussen alle andere bijen in een observatiekast.

U kunt tevens een kijkje nemen bij het honingslingeren in het Museum Dr8888.

Zaterdag 31 augustus van 10:00 - 16:30 uur bent u welkom op het Museumplein in Drachten.